Trekking

Trekking


Adventure


Jeg elsker at vandre i den danske natur eller at trekke i bjergene - det giver mig livsglæde og ro til at takle hverdagens stress.

 

Vandring er en af min store fritidsinteresser, det startede med Skov & Naturstyrelsens vandreruter i Danmark sammen med min svoger Jørgen.

Jeg nyder at komme ud i naturen, for at se og opleve Danmarks smukke natur, herunder planter og dyr samt fotografering heraf.


Jeg har dog altid været betaget af bjergene fra tidligere ferier, som barn i alperne samt efterfølgende skiferier.


Da jeg fik chancen for at komme med på Topas vandretur til Picus Bjergene i Spanien i 2010 sammen med min fætter Børge, fik jeg min drøm opfyldt, at prøve kræfter med at vandre i bjergene og nyde den fantatiske naturudsigt.


Min oplevelse af min første bjergvandring, var langt over forventningerne. Efter en nedtur ved min fars død kort tid før afrejsen, må jeg indrømme at jeg fik sjælen tanket op, gennem vandring i bjergene. De pragtfulde udsigter over bjergene, den frisk bjergluft og den naturlige ro. Og at 12 vidt forskellige mennesker finder socialt godt sammen både på vandre-turene samt om aftenen da vi gik i byen for at nyde god mad & vin.


Var jeg klar over at det ikke var min sidste trekking tur med Topas.

En trekking tur hvade jeg allerede i tankerne Monte Rosa/Matterhorn. Som 6 årig var jeg første gang i Schweiz og siden dengang har jeg været betaget af Matterhorn - nok en af verdens smukkeste bjergtop. Og da Børge gerne ville med igen, slog jeg til afrejse juli 2011.


Efter 2 trekking ture i bjergene, var tiden inde til at afprøve Topas Adventure Explorer - for viderekomne. Følte det kunne være spændende at udfordre og finde min krops fysiske og mentale grænse. Mit næste eventyr blev bestigning af Europas højeste bjerg Elbrus 5642m høj i Kaukasus Rusland. En af de 7 højeste bjerge tinder på de 7 kontinenter.


I 2014 fik jeg overtalt min søn Daniel til at foretage en fælles trekking tur sammen. Ideen opstod da han arbejder i Oslo, og da jeg altid har været fansineret af bjergene i vores naboland, besluttede vi at tage en forlænget weekend tur til Syd Norge. Jeg fandt nogle spændende seværdigheder som også var bjergbestigninger af forskellige sværhedsgrad. Vi sejlede fra Hirtshals til Stavanger. Herfra tog vi til Preikestolen, Kjerag Majestenen i Lysefjorden og til sidst Gaustatoppen.


9. oktober 2014 rejste jeg med Topas på mit hidtil største eventyr rejse og trekking tur, hele 24 dage til Himalaya bjergene. Rejsen mål var Mont Everest Base Camp og 3 spekutulære bjergpas.


19 juli 2015 tog jeg på min 5 rejse med Topas Rejser til Dolomitterne høj rute, en uge med fuld oppakning vandring fra hytte til hytte.

Et fredelig, uberørt og smuk nationalpark Parco Delle Dolomiti Friulane i det østlige område af Dolomitterne.


Trekking i bjergne er for mig både at prøve ens kræfter ad og overskride kroppens grænser. For mig er det ikke noget smukkere end at stå på en alpe top og nyde udsigten efter at man har brugt de sidste kræfter for at komme op.


Selvom jeg elsker stilheden ved at være alene i naturen, har jeg været så heldig at få mange nye venner på rejsene, nogle har jeg stadig forbindelser med og enkelte mødes jeg med i Danmark, hvor vi mødes og vandrer og sover i shelthers i den danske natur.


De enkelte rejse beskrivelser og fotos ses under menu punktet Trekking.